Life long learning

shapeimage_18

Life long learning via contract onderwijs

De afgelopen jaren heb ik binnen de Amsterdam Business School en het Instituut voor Informatica  van de UvA gewerkt aan de ontwikkeling van een samenhangend geheel van opleidingen die binnen organisaties kunnen worden gebruikt voor management ontwikkeling.

Ze zijn in de praktijk getoetst, verbeterd en hebben inmiddels hun kwaliteit in de dagelijkse praktijk van informatie management. Reeds ruim 350 cursisten volgde een van de cursussen met een gemiddelde evaluatie van goed tot zeer goed.

Het opleidingsprogramma bestaat uit 3 opleidingen zijn afgesteld om hoger, middel en uitvoerend management. De diverse programmaonderdelen zijn op elkaar afgestemd en als zodanig gericht op de ontwikkeling van een gemeenschappelijke taal zodat de verschillende management niveaus met elkaar in gesprek kunnen raken over vraagstukken rond organisatieverandering en informatiemanagement.

Om die gemeenschappelijke taal en daarmee samenhangend gedrag te ontwikkelen zijn de opleidingen gebaseerd op twee peilers. Als basis dient enerzijds theorie rond informatie(management) en ICT en anderzijds theorie en toepassing op het gebied van cultuur, gedrag, verandering en samenwerking. Deze twee peilers convergeren naar concrete toepassing en besluitvorming aan de hand van praktijk situaties voortkomend uit een concrete organisatieproblematiek. Daarbij wordt het Amsterdams Informatiemanagement Model (AIM) gebruikt als integratiebenadering. Via onderstaande links kan kan je een korte beschrijving vinden van de opleidingen. De opleidingen worden georganiseerd vanuit de UvA. Nadere informatie is op te vragen via abcouwer@uva.nl.


Tijdens onze trip naar de Lofoten
zijn we op bezoek geweest bij een kunstsmid.
Dit ‘verkeersbord’ stond aan de straat.
Mooi toch?